top of page
IMG_3433.JPEG

Gedragsbegeleiding

Abel was een vreselijk lieve maar o zo eigenwijze hond. Erg gericht op zijn omgeving, “aan” als hij buiten kwam en gauw overprikkeld. Daar liepen we wel tegen aan en konden wel wat hulp gebruiken!

Toen we met Aukje verder gingen was dat echt een openbaring! Nog nooit Abel met iemand zó 2 handen op 1 buik gezien! Maatjes! Aukje voelde Abel en kon hem tijdens de wandelingen geven wat hij nodig had! Ze herkende direct zijn gedrag en anticipeerde daar op. Zo leerden wij ook weer van Aukje! - Eigenaren van Abel

  • Mijn hond valt uit als we andere mensen of dieren passeren

  • Mijn hond trekt aan de lijn

  • Mijn hond blijft maar blaffen naar bezoek

  • Mijn hond is erg angstig

  • Mijn hond komt niet als ik hem roep

  • Mijn hond is erg druk in huis

 

Herken je een van de bovenstaande punten? Ik help jullie graag! Ook als jullie probleem er niet bijstaat, neem gerust contact op.

Respect, geduld en liefde

Dit zijn de drie pijlers die ik hanteer tijdens het analyseren en veranderen van het gedrag van jouw hond.

Maar waar begint de verandering als het gaat om het gedrag van jouw hond? Bij jou!

Neem vrijblijvend contact op en ik help jou graag meer inzicht te geven in het gedrag van jouw hond voor het creëren van meer balans en rust.

Begeleiding op basis van begrijpen

Bepaalde gedragingen van je hond kunnen jullie dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden. Waar komen deze gedragen vandaan? Dus ‘waarom’ gedraagt mijn hond zich zo?

 

Wanneer je begrijpt waarom bepaald gedrag getoond wordt kun je gaan werken aan het veranderen hiervan, vanuit respect.

Maar waar naar het gedrag van jouw hond wordt gekeken is het gedrag van jou als baas net zo, dan wel nog belangrijker. Voor jouw hond ben jij de leidraad in zijn leven en zijn grote voorbeeld. Hoe ga jij om met bepaalde gedragingen/behoeftes? En waarom ga jij zo met deze gedragingen om?

 

Het doel van mijn gedragsbegeleiding is allereerst het begrijpend maken waar gedrag van zowel hond als eigenaar vandaan komt. Vanuit daar kijken we hoe wij samen met respect, geduld en liefde dit gedrag kunnen ombuigen naar een situatie waar meer rust is.

Waarom gedragsbegeleiding bij HDC?

Feitelijk gezien werk ik al mijn hele leven met honden maar sinds 5 jaar heb ik hier mijn werk van gemaakt met mijn eigen individuele uitlaatservice en kleinschalige opvang. Hoe kan ik deze werkwijze omschrijven? Respect, rust en liefde staan bij mij centraal. Ik heb in mijn persoonlijke leven veel met buitenlandse honden geleefd en gewerkt. Zij hebben soms diepgewortelde trauma’s die zich uiten in angst voor de ‘grote wereld’. Zowel met de Spaanse honden van mijn ouders als met mijn eigen Antilliaanse honden.

 

Daarnaast heb ik 6-jaar als vrijwilliger gewerkt voor de stichting waar mijn honden van zijn, stichting CARF. Ik voerde adoptiegesprekken (is dit gezin geschikt voor deze hond?) en was aanspreekpunt voor de nazorg. Zo heb ik veel situaties en incidenten gezien en begeleid. Deze honden het vertrouwen te geven om weer te leven tussen en met de mens na alles wat zij hebben meegemaakt is een van de meest dankbare dingen die ik heb gedaan in mijn leven. En dit wil ik meer honden en baasjes laten ervaren!

 

Naast mijn ruime ervaring met buitenlandse honden heb ik met mijn werk als individuele uitlaatservice veel honden uitgelaten met gedragsuitdagingen als het uitvallen naar mensen, voorwerpen of dieren, trekken aan de lijn, blaffen, niet los kunnen lopen, asociaal gedrag naar andere honden, angst-agressie en dergelijke. Dit was immers ook mijn doel bij het opzetten van mijn individuele uitlaatservice. Honden die niet mee kunnen/willen met een reguliere hondenuitlaatservice, de rust en mogelijkheid bieden toch uitgelaten te worden als de eigenaren hier niet toe in staat zijn. 

Mijn ervaring en kennis geef ik graag over aan de eigenaren zodat ook zij met hun hond in rust en balans kunnen leven.

Bij de gedragsbegeleiding kun je kiezen uit drie pakketten. Wil je liever een losse sessie? Ook dat kan. 

Vul mijn contactformulier in en ik neem contact met je op. Samen kijken wij naar de mogelijkheden!

bottom of page