top of page
857bdfd6-94c2-40e8-b451-d2233c558ddf.jpg

Over Aukje Hondema

Je geeft jouw hond niet zomaar uit handen en dat begrijp ik! Daarom zal ik hier kort meer over mijzelf en mijn honden vertellen. Wil je meer over mij weten? Dan stel ik mij graag persoonlijk voor tijdens een kennismaking.

Een paar eigenschappen:

Flexibel
Gepassioneerd
Leergierig

Een toepasselijkere achternaam had ik niet kunnen hebben, Hondema. Of Hondemama zoals ik zelf ook wel zeg. Ik ben opgegroeid (en opgevoed volgens mijn moeder) met honden. Maar met de komst van mijn eigen honden in november 2016 was het voor mij zeker, er zullen altijd honden in mijn leven zijn. Met de verantwoordelijkheid die dit met zich meebracht merkte ik dat ik minder ambitieus in het bedrijfsleven ging staan. Voor mij staan de honden op één. Zo ben ik na gaan denken om een onderneming te starten in de hondenbranche. Na wat onderzoek merkte ik dat er weinig mogelijkheden zijn voor het uitlaten van honden welke niet met de reguliere uitlaatservices mee kunnen. Aangezien dit ook voor mijn honden geldt had ik hier gelijk een raakvlak en is Hondema's dog care geboren, een uitlaatservice die de mogelijkheid biedt tot individuele wandelingen. Alles op maat voor de hond(en) en zijn of haar baas!

Betrouwbaar
Eerlijk
Persoonlijk
IMG_4866.JPEG

CARF Curacao - Deze stichting betekent veel voor mij. Allereerst omdat mijn 4 honden zijn gered door deze stichting maar ook omdat ik vanaf 2016 tot 2022 betrokken ben geweest bij de organisatie als vrijwilligster van team CARF NL. Als lid van het kernteam voerde ik adoptiegesprekken om te bepalen of gezinnen geschikt zijn voor het adopteren van een CARFIE. Een hond adopteren is echt wat anders dan een hond kopen van een fokker. Als een adoptie had plaatsgevonden bleven ik en het team als 'eerste-hulplijn' fungeren. Wij geloven dat goede 'after care' de kans vergroot op een succesvolle adoptie.

Met 4 CARFIES en meerdere jaren ervaring kan ik zeggen dat ik veel kennis heb op het gebied van het begeleiden van de ultieme relatie tussen hond en eigenaar. 

Wil je meer weten over CARF? Neem gerust contact met me op!

Mijn honden

IMG_9254.JPG
Bobby & Marley

Bobby en Marley hebben wij in november 2016 vanuit Curaçao meegenomen. Mijn eerste eigen hondjes! Zij zijn gevonden door stichting CARF in een klein schuurtje in een achtertuin. Opgesloten om maar zoveel mogelijk pups te produceren. Over hun gezondheid was weinig goeds te zeggen. Zij hebben ruim een halfjaar bij hele fijne fosters gewoond die hun langzaam hebben laten wennen aan de grote wereld.  De band die Bobby en Marley hebben is ontzettend sterk en het is mooi om te zien ​hoe zij op elkaar zijn ingespeeld. 

Zij zijn het voorbeeld van hoe tegenslagen een relatie versterken. Zij zijn man - vrouw, ying - yang. 4 pootjes op één buik!

IMG_5527.JPG
Tasha

Tasha is in september 2017 bij ons gekomen. Ook deze dame komt uit Curacao en is gevonden door de Stichting CARF schuilend onder een auto bij de luchthaven.  Ze was hoogzwanger en gelukkig heeft ze haar kinderen op een veilige plek ter wereld kunnen brengen. Ze was er slecht aan toe met een huidziekte, hartwormen, karpatten-ziekte en TVT.

Sinds zij in Nederland is is haar huid snel gaan genezen en komt haar zachtaardige karakter  steeds meer tevoorschijn!

Waar ze in haar eerste jaren nog wat onzeker was buiten naar mannen en grote honden, durft ze nu volledig op mij te vertrouwen en kan ik bepaalde situaties makkelijk voorkomen. Wel zal ze altijd een slechte huid houden, maar ook met die kale plekken is ze prachtig! 

Aaron
Aaron

Aaron is in maart 2019 als laatste in onze familie gekomen. Ook hij komt uit Curacao en is door stichting CARF in 2016 van de straat gehaald. Wij zouden Aaron eigenlijk gaan fosteren maar het klikte zo goed met Bobby, Marley en Tasha dat wij hebben besloten deze kanjer te houden. 
Hij moest erg wennen aan het 'Nederlandse' leven, zowel op straat als binnen. Hij vloog overal achteraan maar het gaat nu ontzettend goed! Het is een speelse, blije hond met veel humor. Hij lijkt wat Beagle bloed in zich te hebben wat zijn eigenwijsheid verklaart en goede neus. Hij heeft op Curacao veel last gehad van jeuk en hiervoor verschillende medicaties gekregen. Helaas is hij één van de weinige die hierdoor permanente schade heeft opgelopen wat resulteert in een slechte weerstand. Ik zal altijd met hem blijven kijken hoe ik hem kan helpen middels de alternatieve geneeskunde maar dat is helemaal ok want hij verdient het beste in de wereld!

8189f19c-e24d-4a2f-84fe-05e476d0ffd0_edi
bottom of page